Uvođenje obveze covid potvrda za zaposlenike, ali i korisnike državnih i javnih službi, dovelo je do različitih, a ponegdje i vrlo neugodnih situacija. Međutim, kako doznajemo, u makarskim osnovnim školama nema problema.

– U Predsjedništvu sam Udruge ravnatelja i zaista koliko čujem nema problema kod nas. Ljudi su vrlo suradljivi, oni koji imaju potvrde donesu ih, oni koji nemaju testiraju se. Necijepljenih imamo 15, no svi su uredno testirani. Baš smo imali Učiteljsko vijeće zakazano i svima sam se zahvalila što su olakšali ovu tešku situaciju, rekla nam je Renata Gudelj, ravnateljica Osnovne škole oca Petra Perice.

Marica Gržić, ravnateljica Osnovne škole Stjepana Ivičevića, slaže se kako sve funkcionira dobro.

Oglas

– Jako sam ugodno iznenađena i jako mi je drago da nismo morali tražiti od djelatnika potvrde nego su oni koji imaju covid potvrde donijeli sami. Takvih je oko 90 posto, što cijepljenih što onih koji su preboljeli. Ovih desetak se testiraju u Biokovci i onda se račun ispostavlja školi. Jednako glatko teče i s roditeljima, jer ne želimo izigravati policajce, a za one koji nemaju potvrde uvijek imamo mogućnost informacija u školskom dvorištu. Osobno smatram da svatko ima pravo na izbor, no pravila su takva i moramo ih se držati, rekla nam je ravnateljica Gržić.

Ivona Ćirak /foto M.D.