Od 8. srpnja u Turist birou (Obala kralja Tomislava 2) u pretprodaji se mogu kupiti ulaznice za predstavu Tetara Kerekesh ,Ringišpil’ koju će makarska publika imati prilike pogledati u srijedu 14. srpnja u Ljetnom kinu s početkom u 21 sat. Cijena ulaznice je 50 kuna.

U predstavi igraju Ljubomir i Jan Kerekeš, a tekst i režiju potpisuje Ljubomir Kerekeš.

O predstavi: Zašto dudu nije dobro predugo cuclati? Kako razgovarati s tetama u vrtiću pored popišanog kreveta? Kako pristupiti djevojci? Što napraviti kad popušiš prvi šamar? Kako od djeteta napraviti čovjeka? Sve odgovore dobiti ćete u dnevnom boravku skromnog stančića, gdje samohrani otac započinje trnovit put odgoja svog sinčića. Ovako velika odgovornost iziskuje s očeve strane veliku sposobnost kao i obavezu, ali osim velike ljubavi prema sinu, otac Stanko nažalost ne raspolaže impozantnim životnim iskustvom kao ni inteligentnom nadogradnjom.

Oglas

Sin Tonko je, s druge strane, isto tako nažalost, zarobljenik genetike koja s razvojem sve više pokazuje svoju postojanost. Svaki period života ima svoje lice i naličje, tako da u određenim trenucima života polako uočavamo sličnost, pa čak i autentičnost ponavljanja istog. Ovo je priča o hrabrosti, odlučnosti i svijesti o životu u kojem se sve ponavlja, tj. vrti kao ringišpil.
M.D.