Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je u četvrtak na predstavljanju programa socijalne politike Restart koalicije da hrvatsko društvo treba postati socijalno pravedno i kohezivno, naglasivši da je cilj njihovog modela socijalne politike iskorjenjivanje siromaštva.

“Smatramo kako Hrvatska treba postati socijalno pravedno i socijalno kohezivno društvo. Društvo koje će uspješno suzbiti siromaštvo, osigurati jednake mogućnosti osobama s invaliditetom, osigurati dostojno starenje osobama starije životne dobi te u cjelini osigurati primjenu svih socijalnih prava zapisanih u međunarodnim dokumentima i domaćim propisima”, poručio je Bernardić na konferenciji za medije.

Kazao je kako će Restart koalicija uspostaviti novi model socijalne politike prema konceptu socijalnog investiranja, čiji je cilj potpuno i trajno iskorjenjivanje siromaštva.

Oglas

Dodajmo i da se sutra (petak, 19.06.2020) organizira i skup SDP-a u gradu Makarskoj, na kojem će se uz Davora Bernardića moći čuti našu Gordanu Muhtić, kao i druge kandidate s liste RESTART koalicije za X. izbornu jedinicu. Skup se održava na terasi hotela Miramare a početak je u 19. 30 sati.

Hina/M.D.