Otežano se jutros vozi zbog snijega mjestimice u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a u ostatku zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše, dok jak vjetar otežava i pomorski promet, javio je Hrvatski klub (HAK).

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema, na pojedinim cestama u Gorskom kotaru, sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Lici.

Oglas

Zbog vjetra, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila): Jadranskom magistralom (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, državnom cestom Vaganac-Borje (DC1), državnom cestom Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo (DC317).Zbog snijega i leda za sav promet zatvorena je državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan i županijska cesta ŽC5199 Sušanj-Štirovača.

Vozi se otežano na prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima. HAK poziva vozače da prate upute nadležnih službi.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.
U prekidu su: trajektne linije: Sobra-Prapratno, Sumartin-Makarska, brodska linija Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Ubli -Vela Luka-Hvar-Split.
Brodska linija Vodice-Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik bez pristajanja u Prvić Luku.

Trajektna linija Trogir-Drvenik Veli -Drvenik Mali isploviti će u 10 sati na relaciji Trogir-Drvenik Veli, bez uplova u Drvenik Mali.

Hina / foto: FAH