– Prvi put nakon dužeg vremena u Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata nije bilo umrlih od koronavirusa, a potvrđeno je 298 novooboljelih osoba, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od 870 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 298 pozitivnih na covid infekciju.

Iz Splita ih je 100 osoba pozitivnih na koronavirus, Sinja 36, Solina i Kaštela po 19, Vrgorca 15, Marine osam, Trilja, Dugopolja, Omiša i Trogira po sedam te iz Imotskog i Jelse po šest.

Oglas

Po pet novooboljelih osoba je u Hrvacama i Podbablju, po četiri u Hvaru, Makarskoj, Podstrani i Dicmu, po tri u Baškoj Vodi, Otoku i Klisu, po dvije u Starome Gradu, Bolu, Prološcu, Cisti Provo, Segetu i Selcima, te po jedna novooboljela osoba u Komiži, Supetru, Visu, Vrlici, Dugom Ratu, Gradcu, Lovreću, Primorskom Dolcu, Pučišćima, Runovićima, Sutivanu, Tučepima i Zadvarju.

Od ukupnog broja novooboljelih 189 su kontakti prije oboljelih, a ostali se epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji je 1920 ljudi, na liječenju u splitskome KBC-u je 159 oboljelih od covida, od kojih šest na respiratoru. Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata nema umrlih, potvrđeno je u Stožeru.

Hina / foto Unsplash