U Šibeniku, na inicijativu Ive Lise, pokrenuta je peticija za spas makarskog Festivala klapa uz mandoline i gitare. Podsjetimo da bi ove godine festival slavio punoljetnost, a neće se održati te se po svoj prilici ove godine i – ukida. Naime, Vedran Buble kao direktor festivala otvoreno je u razgovoru za naš portal kazao kako je jedini razlog izostanak komunikacije gradonačelnika s njime kao organizatorom manifestacije iza koje sve ove godine stoji Grad Makarska. Zbog, kako je kazao, potpune ignorancije gradonačelnika i njegove neupućenosti u iznose i planove za ovogodišnji festival, naposljetku je dao ostavku, a Grad Makarska nije pokazao inicijativu da nađe način za nastavak ove tradicije.

U svakom slučaju, u peticiji pokrenutoj u Šibeniku je do sada prikupljeno 388 potpisa. U obrazloženju inicijator navodi kako žele da se nastavi održavati festivala klapa uz mandoline i gitare u gradu Makarska koji već ima tradiciju održavanja 16 godina.

– Sama imena remomiranih klapa potvrđuju samu kvalitetu festivala, a time i važnost festivala za njegovanje klapske pjesme.

Oglas

Tražimo nastavljanje tradicije održavanja festivala koji se održava već 16 godina, koji je važan dio njegovanja klapske pjesme i kulturno je obogaćivanje kulturnih događanja grada Makarske, stoji u peticiji.

Ivona Ćirak