U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja je 24 sata zabilježeno 190 novooboljelih osoba, a u bolnici je umro 90- godišnjak, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju nalazi se 70 pacijenata dok se 19 osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 umro je 90- godišnjak koji je uz brojne komorbiditete bio pozitivan i na covid infekciju, kazali su u Stožeru.

Od ukupnog broja novooboljelih 124 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1375 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Oglas

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 2213 obrađenih testova danas je 190 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na covid-19i to iz Splita 48, Sinja 39, Kaštela 12, Imotskog 11, Omiša devet, Trilja osam, Solina šest, Makarske pet, te Vrgorac, Podstrana i Klis po četiri.

Po troje zaraženih ima Trogir, Dugopolje, Otok, Proložac, Pučišća i Marina, po dvoje Selca, Hrvace, Muć, Postira i Tučepi, dok jednu novozaraženu osobu ima Hvar, Supetar, Bol, Baška Voda, Brela, Dicmo, Milna, Okrug, Podbablje, Podgora, Seget i Šolta.

Hina / foto MD