U Splitsko-dalmatinskoj županiji zbog epidemiološke situacije produžava se odluka po kojoj se nastava po modelu A održava samo od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a za sve ostale razrede nastava će biti online.

Odluka za organiziranje nastave koja je donesena 8. travnja za razdoblje od 12. do 17. travnja na području Splitsko-dalmatinske županije produljuje se u istom obliku još tjedan dana, od 19. do 23. travnja, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Nastava za učenike osnovnih i srednjih škola i studente Sveučilišta u Splitu i dalje će se održavati po modelu C, to jest online, osim za učenike osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda, za koje će se nastava i dalje održavati po modelu A, to jest u školi, izvijestio je Stožer.

Oglas

Također, u školskim objektima i dalje se neće održavati praktična nastava.

Odluka je donesena zbog trenutačne epidemiološke situacije u županiji i preporuka epidemiološke službe županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te nakon konzultacija s Nacionalnim stožerom civilne zaštite i Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Hina /foto M.D