Ovog vikenda je kroz splitsku trajektnu i zračnu luku prošlo oko 96.000 putnika a primjetan je povećan broj odlazaka turista sa srednjedalmatinskih otoka nakon što je zabilježen porast broja zaraženih koronavirusom u noćnim klubovima proteklih dana.

“Ovog vikend kroz splitsku Trajektnu luku imamo promet oko 68.000 putnika i 16.000 vozila a primjetan je povećan broj povratka turista s otoka zbog najnovije situacije u Dalmaciji u kojoj se bilježi porast novozaraženih od koronavirusa,” rekla je za Hinu voditeljica splitske agencije “Jadrolinije” Jelena Ivulić.

Dodala je kako je ovog vikenda u splitskoj trajektnoj luci promet oko 70 posto u odnosu na isti lanjski kolovoški vikend.

Oglas

“To je, obzirom na okolnosti, jako dobar promet s kojim smo zadovoljni”, rekla je Ivulić.

Voditelj Službe za prihvat i otpreme u splitskoj Zračnoj luci Mate Melvan je rekao kako se ovog vikenda u toj zračnoj luci ostvaruje promet oko 28.000 putnika sa 150 slijetanja i isto toliko uzlijetanja zrakoplova.

“U prvoj polovici kolovoza ostvaren je promet u našoj Zračnoj luci od oko 150.000 putnika što je oko 40 posto u poređenju s prošlogodišnjom prvom polovicom kolovoza kad nije bilo epidemije. Jako smo zadovoljni takvim prometom s obzirom na epidemiološke okolnosti”, rekao je Melvan za Hinu.

Dodao ja kako se procjenjuje da bi do kraja kolovoza splitska Zračna luka mogla ostvariti ukupan mjesečni promet oko 250.000 putnika što je iznad prvobitnih očekivanja.

Po Melvanovim riječima, za sada se u avio-prometu ne primjećuje povećan broj odlazaka turista s Jadrana koji bi bio uzrokovan porastom novozaraženih od koronavirusa u Dalmaciji.
Hina/foto Unsplash