Premda u skraćenom i obliku prilagođenom ovim neizvjesnim vremenima, Ka kultura u tučepskin zaselcima sretno je završila svoju jubilarnu, petnaestu plovidbu pod Biokovom.

Nakon predstave ‘Cabaret preko veze’, antologijskog pjesnika Kemala Mujičića i predstave ‘Kaučsurfing’, posljednjeg ovogodišnjeg kulturnog petka u Sridi Sela na Moči u goste je stigla Kazališna družina Lectirum iz Zagreba. Predstava ‘Ne daj se, Njofra!’, autora Milana Grgića a u režiji Zorana Mužića, oduševila je probranu kKuTz-ovu publiku, prikazavši na duhovit način svima tako dobro poznate odnose iz suživota roditelja i djece, prisilnog suživota zeta i punca kao i elemente avanture zvane traženje posla u Hrvatskoj.

Izvrsnom dojmu svakako je pridonijela i glumačka ekipa u sastavu Pero Juričić, Mirta Zečević, Katarina Perica i Mladen Čutura, među kojom se glumačkom strašču i zanosom posebno istaknuo doajen hrvatskog kazališta Pero Juričić.

Oglas

Valja pripomenuti kako se umjetnički ravnatelj Ivica Mijačika u najavnom govoru prisjetio i velikana hrvatske glazbe i pjesništva, Arsena Dedića, koji nas je napustio prije 5 godina a koji je svoje gostovanje na Ka Kulturi uvijek rado isticao kao poseban doživljaj u bogatoj karijeri.

Uz težački gulaš spravljen u hotelu Alga i kKuTz-ovu klapu posjetitelji i organizatori oprostili su se od ovogodišnje Ka Kulture, ponosni što su ostali na nogama i s nadom kako će iduća godina biti ‘staro normalna’.
M. D. /foto M. D.