U Valamar hotelima, uključujući i hotele u Makarskoj, bit će moguće testiranje unutar hotela. Potvrdio nam je to Matko Marić, direktor regije Valamar Rivijere.

Kako je istaknuto na službenim stranicama, u sklopu V-Care garancije nalazi se i usluga brzog antigenskog testiranja. Cijena testiranja iznosi 20 eura, a trošak snosi gost.

Sve je to dogovoreno s HZJZ-om te liječnik dolazi po pozivu.

Oglas

Navodi se i da će biti moguće PCR testiranje u svim Valamarovim destinacijama, a cijena testiranja iznosi od 70 do 120 eura.

– Očekujemo kako će Jadran ovog ljeta biti sigurna, zelena zona. Također, težimo tomu da tijekom travnja i svibnja svi naši djelatnici budu cijepljeni. Iako je od početka pandemije u Valamaru odsjelo gotovo 300.000 gostiju, nije zabilježen nijedan slučaj prijenosa zaraze u našim hotelima i camping resortima što ukazuje na kvalitetu i dosljednost primjene našeg V Health & Safety programa, stoji na stranicama.

U sklopu paketa je inače i besplatno liječničko savjetovanje 24 sata na dan, dok su liječnici raspoloživi minimalno na engleskom i hrvatskom jeziku.

Inače, zanimljivo je da cijena testiranja u Istri iznosi 17 eura za brzi test te 63 eura za PCR. Pretpostavka je da cijene variraju i da testovi ne stoje jednako po cijeloj Hrvatskoj te je iz tog razloga u Istri jeftinije.

Ivona Ćirak /foto M.D.