Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata u Općoj bolnici Varaždin umrlo je deset pacijenata, a to je pet puta veća smrtnost nego što je uobičajeno u ovo doba godine, rekao je u srijedu ravnatelj te bolnice Nenad Kudelić poručivši kako su podaci alarmantni.

„Trenutno se na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi 212 pacijenata. Samo u posljednja 24 sata deset pacijenata je umrlo od posljedica infekcije koronavirusom, što je pet puta veća smrtnost nego što je to inače normalno u ovo doba godine“, izjavio je Kudelić novinarima.

Ravnatelj je dodao i da je priljev pacijenata na objedinjeni hitni bolnički prijem 2,5 puta veći u odnosu na isto razdoblje u ovoj godini te da u bolnici ima mjesta za 230 zaraženih koronavirusom.

Oglas

„Mi smo, na žalost, jučer morali aktivirati i vojne šatore. Oni u ovom trenutku služe kao tranzicijski odjel za privremeni smještaj pacijenata do transporta na druge lokacije, no kako sada stvari stoje, izgleda da će šatori morati biti i novi stacionarni odjel“, izjavio je Kudelić nakon sastanka s predsjednikom Hrvatske liječničke komore Krešimirom Luetićem.

Luetić je u Varaždin došao dati podršku zdravstvenim djelatnicima. Podsjetio je da su prije tri tjedna s još pet krovnih liječničkih organizacija Vladi uputili zahtjev za uvođenjem strožih mjera.

„Tada, 2. studenog, Hrvatska je imala 1100 hospitaliziranih bolesnika i 94 pacijenta na respiratoru. Danas, tri tjedna kasnije, imamo dvostruko više pacijenata u bolnicama i gotovo tri puta više pacijenata na respiratorima“, rekao je Luetić.

„Svaki dan je iznimno bitan za donošenje strožih mjera kojima jedino možemo usporiti epidemiju. Otvaranje šatora u Varaždinu je možda i najslikovitiji primjer kamo idemo s ovom epidemijom“, dodao je predsjednik HLK.

Hina /foto Facebook