U pucnjavi u Kaštel Kambelovcu u noći sa nedjelje na ponedjeljak, prema svjedočenju mještana Kaštela, ubijen je Mario Boljat, jedan od dvojice ozlijeđenih je Jozo Čabraja, a uzrok sukoba su nesuglasice oko ugostiteljskog objekta u Kaštelima.Taj je oružani obračun s teškim posljedicama uznemirio Kaštelane.

U Kaštel Kambelovcu kažu da je ubojstvu i ranjavanju predhodio susret koji je unaprijed dogovoren radi rješavanja nesuglasica između napadača i Joze Čabraje s kojim je tu večer viđen sada pokojni Boljat.

Boljata su, prilikom dolaska na dogovoreni susret, okružili pripadnici suparničke skupine te ga ustrijelili iz vatrenog oružja.

Oglas

Kako se doznaje od Kaštelana, Boljat je u Kaštel Kambelovac stigao motociklom na dogovoreni susret i ostavio motocikl nekoliko stotina metara dalje od mjesta pucnjave. Prema neslužbenim informacijama, primarna meta za odstrel u tom obračunu navodno je bio Čabraja, a ne Boljat.

Mještani Kaštela podsjećaju i kako je Boljat prije desetak godina ranjen s nekoliko metka u obračunu u Kaštel Štafiliću. Također podsjećaju kako je Čabraja prije šest godina hicem iz pištolja usmrtio 20-godišnjeg Kaštelanina.

Policija je uhitila trojicu muškaraca koje dovodi u vezu s oružanim obračunom u Kaštel Štafiliću.
Hina