Jaki udari juga koji su bili jači i od 100 kilometra na sat u nedjelju su mjestimično stvarali i valove i do šest metra visine a takvo nevrijeme na moru ugrožava trajektni i katamaranski promet, izvijestili su u subotu iz Pomorskog metrološkog centra u Splitu.

“Na području Zadra, Lastova i Visa vjetar je puhao oko 100 kilometara na sa, a ponegdje na moru i preko 100 kilometra na sat, takvi udari vjetra stvaraju valove i do šest metra visine,” rekao je za Hinu Marijan Tadin dežurni metrolog u Pomorskom metodološkom centru Split Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Po njegovim riječima, u prvim večernjim satima sjeverni ido Jadran je zahvaćen jakim vjetrom i grmljavinom što stvara velike kišne padaline.

Oglas

“Očekujemo da će se to nevrijeme s jakim kišnim padalinama do ponoći proširiti i na srednji Jadran, a do jutarnjih sati i na južni ido Jadrana.” rekao je Tadin.
Voditeljica Jadrolinije agencije u Splitu Jelena Ivulić je izvijestila je kako su zbog nevremena cijeli dan u prekidu sve katamaranske linije koje povezuju Split sa srednjodalmatinskim otocima.

“Zbog nevremena u poslijepodnevnim satima prekinute su i trajektne linije: Split-Korčula- Lastovo, Drvenik-Supetar, Vis-Split i Trogir–Drvenik Mali-Drvenik Veli,” rekla je ona.
Hina /foto ilustracija FAH