Dok prikupljamo i dostavljamo radove, od čijih prikupljenih iznosa želimo pomoći obitelji Pervan iz Kokorića da obnove dom uništen u poplavi, naši dragi donatori i prijatelji udruge Mike grade dom u Petrinji, obitelji koji su bez njega ostali uslijed potresa, izvještavaju sa stranice vrijedne i angažirane Udruge Mike koja je proteklih dana organizirala hvalevrijednu aukciju umjetničkih radova akademskih umjetnika i umjetnika amatera s područja Makarskog primorja. Aukcija je počela 15.travnja, a završila sinoć, odnosno do 21 sata jučer se moglo licitirati.

Kako doznajemo, još uvijek nije poznato koliko je novca prikupljeno u aukciji budući je rok za uplate do petka, a radova je bilo čak 65, od ukupno 44 autora. Najviše je prikupio rad Marijane Šulente, čija je početna cijena s 300 narasla na čak 3000 kuna. Šulenta je akademska grafičarka, slikarica, profesorica likovne kulture i poduzetnica.

– Prije svega najveća zahvala ide našim umjetnicima bez čijih nesebičnih donacija ne bi bilo ove aukcije, a i svima vama koji ste licitirali, lajkali i dijelili naše objave!

Oglas

Posljednje minute aukcije su stvarno bile napete, nismo ni sanjali da će se dogoditi takvi prevrati, ali drago nam je da je ova aukcija završena uspješno! Žao nam je zbog svih koji niste uspjeli pobijediti na licitaciji za djela koja su vam se svidjela, naravno da možete direktno kontaktirati umjetnike i nevezano za ovu humanitarnu akciju, odabrati nešto iz njihove ponude.

Humanitarna akcija za obitelj Pervan još nije gotova, traje do 15.5. pa nas nastavite pratiti. Ponosni smo na vas, i, iako je naš festival, koji je bio planiran za ovaj vikend, ponovno otkazan, mi smo ipak, kroz vašu online podršku osjetili sreću i zajedništvo koje nas uvijek ispunjavaju na našim Mike festivalima, poručuju iz Udruge Mike.

 

Uz korist koju je postigla humanitarna aukcija kroz prikupljeni novac za obitelj Pervan, valja istaknuti i promociju lokalnih umjetnika čije je djelovanje velika vrijednost za zajednicu.

Ivona Ćirak /foto Fb