– Ne želimo više primati životinje u šupe, garaže i kaveze nego želimo za njih prostor s europskim standardima. Dok to ne budemo imali, obustavit ćemo rad udruge, jer ovako više niti ide niti ima smisla, ogorčena je Leticija Babić, predsjednica Udruge šapama od srca koja na području Makarske rivijere djeluje već osam godina, a zbog činjenice da su naposljetku ostali bez prostora odlučili su se na “stand by” koji će trajati toliko koliko bude trajala potraga za adekvatnim prostorom.

Naime, udruga je prije nekih mjesec dana objavila da ostaje bez prostora, da alternative i nakon višemjesečne potrage nema, te da u takvim okolnostima ne mogu raditi. Također je rečeno da čekaju sastanak u Gradu Makarskoj koji im je, kako je Babić rekla, obećan prije par mjeseci. No ni od toga ništa.

– Nitko mi se nije javio. Obustavili smo rad i primanje novih štićenika jer vidimo da od prostora za sada nema ništa. Sve mace i psi koji su kod nas, a imamo na skrbi 15 maca i sedam pasa, do 12.veljače će biti udomljeni. Organizirana su dva transporta za životinje, a nove nećemo moći primati sve dok ne budemo imali sklonište, koje je jedino rješenje, odlučno će Babić.

Oglas

Kaže kako je u rad udruge uloženo puno rada, truda, no i novca. Jedna je volonterka u godini dana, kaže, prešla 35 tisuća kilometara samo zbog udruge, a po financijskom izvješću koje je pri kraju samo na veterinarske usluge u 2020.potrošeno je oko 200 tisuća kuna.

– Sad je na jedinicama lokalne uprave da se bez naše asistencije brinu o napuštenim životinjama, što su po zakonu i obvezne, za kraj će Babić.

Ivona Ćirak /foto MD