Maloljetnik i dvojica mlađih punoljetnika uhićeni su nakon pokušaju razbojništva u Tugarama, a policija sumnja da su odgovorni za još sedam razbojništava u kojima je počinjena ukupna šteta od oko 30 tisuća kuna, doznaje se u splitskoj policiji.

Pokušaj razbojstva u prodavaonici u Tugarama dogodio se u subotu navečer, a policija je ubrzo pronašli i u službene prostorije dovela maloljetnika i dvojicu osumnjičenih od 20 i 21 godinu.

Policija je izvijestila da su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili sumnju da je mladi trio nedjela počinio samostalno i zajednički. Terete ih da su od 17. prosinca 2020. do 23. siječnja 2021. upadali u trgovine i tri puta prijetili nožem, a u pet slučajeva pištoljem, za kojeg je policija utvrdila da se radilo o plastičnoj replici.

Oglas

“U posljednjih mjesec dana ostvarili su obilježja ukupno osam kaznenih djela pokušaja razbojništva i razbojništva i to jedno na omiškom području, tri na području Splita, tri na području Solina i jedno na području Trogira, a ukupna počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 30 tisuća kuna”, doznaje se od Antonele Lolić iz splitske policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv svih osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu.

Hina