Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Splitu, dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje vezano za više kaznenih djela iz članka 190. stavak 2. Kaznenog zakona Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, u svezi članka 329. Kaznenog zakona Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je šest osoba koje su jučer uhićene i dovedene u službene prostorije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 30-godišnjakom, 27-godišnjakom, 26-godišnjakom, 25-godišnjakinjom, 24-godišnjakom i 22-godišnjakom, svi hrvatski državljani, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 24-godišnjak od početka veljače 2020. godine na području Splitsko-dalmatinske županije osmislio i ostvario plan kako bi zajedno s prijavljenim osobama počinio kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja, odnosno kako bi neovlašteno nabavljali, posjedovali i dalje preprodavali drogu u cilju ostvarenje znatne protupravne imovinske koristi.

Svi naprijed navedeni, udruženi u zločinačku organizaciju zbog krijumčarenja i preprodaje droge, organizirali kupovinu droge amfetamin, heroin i marihuana od nepoznatih osoba, transport droge do mjesta Vučevica, u blizini izlaza s autoceste, gdje su izradili mjesta za skrivanje droge takozvane „štekove“ u suhozidima u kojima su uzidali i sakrili posude u kojima su skrivali drogu.

Oglas

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su od veljače do srpnja 2020. godine prokrijumčarili i preprodali ukupno 3 kg marihuane, 1 kg heroina i 3 kilograma amfetamina.
U sklopu kriminalističkog istraživanja, na više različitih lokacija, obavljene su pretrage domova, prostorija i vozila koje osobe koriste.
U sklopu kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto:

1026,00 gr droge amfetamin,
1162,00 gr droge heroin,
435,00 gr smjese paracetamola i kofeina koja se koristi kao punilo za povećanje mase droge heroin,
veća količina mobitela,
jedan pištolj sa 6 kom pripadajućeg streljiva.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv šest osoba podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Splitu te su isti predani pritvorskom nadzorniku.
M. D. /foto PU SD