Makarski gradonačelnik Zoran Paunović za idući je tjedan najavio sastanak s načelnicima Makarske rivijere koje će pozvati da razgovaraju o zajedničkim temama.

Prva je tema, kako je rekao goruće pitanje Doma zdravlja, a drugo mehanizmi povlačenja sredstava iz EU fondova.

– Treća je stvaranje nekakvog zajedničkog regionalnog centra i zajedničkog nastupa cijele ove regije prema stranim tržištima i po pitanju turizma i po pitanju suradnje poljoprivrede i turizma, kazao nam je Paunović dodajući kako uistinu ima dosta tema koje povezuju Makarsku rivijeru i koje bi se trebale zajednički rješavati.

Oglas

Jesu li načelnici otvoreni za suradnju, kakvo je ozračje?

– Jesu. Netko treba inicirati, a ja mislim da je Makarska centar Rivijere i očekuje se da makarski gradonačelnik bude inicijator. Ideja je da se spojimo i nadopunjavamo. Makarska je ostala slijepo crijevo, i Split zajedno s cijelom tom aglomeracijom, i Dubrovnik, i Šibenik i Zadar, svi imaju svoje urbane centre, a mi smo tu ostali kao siroče. Zajednički ćemo sjesti, dogovoriti se, i napraviti jedan dokument kojim ćemo regulirati zajedničko nastupanje, pojasnio nam je ovu hvalevrijednu inicijativu Paunović dodajući kako vjeruje da će načelnici biti zainteresirani.

Ivona Ćirak /foto O.Franić