Danas je župan Blaženko Boban predao ključeve devet novih vozila ravnatelju županijskoga Zavoda Hitne medicinske pomoći, dr. Leu Luetiću. Od toga je pet vozila namijenjeno potrebama hitne medicinske pomoći a četiri vozila su predviđena za sanitetski prijevoz.

Nabava ovih devet vozila, vrijednih više od 4 milijuna 250 tisuća kuna iz decentraliziranih sredstava, su kontinuitet naših nastojanja za neprestanom obnovom voznoga parka naše hitne medicinske pomoći. Ne treba ni naglašavati koliko je to potrebno za sigurnost, kako vozača, tako i pacijenata, korisnika usluga ZHMP – kazao je župan ističući ponos što županijski ZHMP ima u prosjeku najmlađi vozni park u RH. –Zahvaljujem posebno ravnatelju Zavoda HMP, dr. Leu Luetiću kao i vozačima, sanitetskim tehničarima i liječnicima koji su građanima na raspolaganju 24 sata dnevno – kazao je župan.

Dr. Leo Luetić, ravnatelj ZHMP je kazao da na području cijele županije, od Rogoznice na granici sa Šibensko-kninskom županijom do Ploča, djeluje oko 530 djelatnika raspoređenih u 100 timova hitne medicinske pomoći i 5 timova sanitetskog prijevoza. –Dva vozila su za potrebe TIMa 1 i TIMa 2 u Makarskoj, jedno za ispostavu HMP u Trilju, jedno za Hvar i jedno vozilo za TIM 2 u Splitu. –Zadovoljni smo kvalitetom i prosjekom starosti vozila hitne medicinske pomoći (negdje 3-4 godine starosti), ali bi mogli dodatno obnoviti vozni park sanitetskog prijevoza (kojima je prosjek starosti oko 6 godina). Ne treba zaboraviti da se ta vozila brže troše jer su svakodnevno na dužim relacijama do Zagreba, Krapinskih i Varaždinskih toplica ili Vele Luke, te sva naprave u kratkom vremenu veliku kilometražu – kazao je dr. Luetić, te je dodao se godišnje obavi oko 65 tisuća sanitetskih prijevoza i oko 5 tisuća hitnih intervencija.

Oglas

 

M.D. / foto SDŽ