U četvrtak 15. lipnja s početkom u 21 sat na pozornicu Ljetnog kina stiže hit predstava iz radionice Gradskog kazališta mladih Split i Ivana Lea Leme: Zakon Zagore!

Kako kažu iz Gradsko kazalište mladih Split (GKM Split) : “Zakon Zagore donosi, na takozvanom vlaškom dijalektu, ljubavnu priču Ante i Anđelije. To nije uobičajena ljubavna priča i u mnogo čemu prkosi stereotipnom pogledu na te splitske doseljenike, takozvane Vlaje, koji su se iz Dalmatinske zagore spuštali do Splita i u njemu tražili bolju budućnost.

Njihova je migracija uvelike utjecala na rast i razvoj Splita, identitetski ga obogatila i donijela mu neke specifičnosti i simptome. Poseban je fokus na liku Anđelije kojeg u ovoj inscenaciji tumači šest glumica u šest životnih razdoblja.”

Oglas

Ulaznice za predstavu ‘Zakon Zagore’ mogu se kupiti u Turističko informativnom centru TZGM na adresi Obala kralja Tomislava 16 po cijeni od 7 eura! Također, ulaznice će biti dostupne na ulazu u Ljetnu pozornicu u četvrtak prije početka predstave.
MD