Slika „Biokovo“ Stipana Tadića, najperspektivnijeg slikara mlade generacije, bit će izložena u zgradi Grada Makarske povodom proslave Dana grada. Makarani će u ovom umjetničkom djelu, autora Zagrepčanina s njujorškom adresom, imati prilike uživati sve kraja listopada -objavili su iz Grada.

Stipan Tadić rođen je 1986. godine u Zagrebu. Studij slikarstva završio je 2011. godine u klasi profesora Kauzlarića-Atača na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2020. godine završio je diplomski studij slikarstva na prestižnom Columbia University School of Arts u New Yorku. Iako mlad, već je etablirani vizualni umjetnik koji djeluje kao slikar, ilustrator, strip-crtač, muralist i zaljubljenik u naivu strip crtač sa ateljeom u Autonomnom kulturnom centru „Medika“.

Aktivni je sudionik na domaćoj i međunarodnoj sceni. Dobitnik je nekoliko nagrada te sudjeluje na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i u inozemstvu. Od 2013. godine je član Hrvatskog društva samostalnih umjetnika. Suorganizator je izložbe „Antisalon“ koja se održava svake dvije godine kao reakcija na Salon Mladih.

Oglas

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo što nam je Stipan Tadić ustupio ulje na platnu s motivom Biokova koja je dio ciklusa Hrvatske planine. Ciklus Hrvatske planine obuhvaća pet ulja na staklu te pet monumentalnih ulja na platnu među kojima se uz Dinaru, Velebit i Sljeme našlo i Biokovo.

Slika će biti izložena u zgradi Grada od 18. – 29. listopada, a građanima će biti dostupna za razgledavanje radnim danom od 7-15 sati te subotom i nedjeljom od 9 -12 sati – obavještavaju iz Grada.

MD/ foto Grad Makarska/MD