Za nekih mjesec dana trebala bi biti završena nova sistematizacija radnih mjesta koju izrađuje Odvjetnički ured Ivančić iz Splita po nalogu Grada Makarske. Međutim, do objave sistematizacije i njezinog “dolaska” na Gradsko vijeće gradonačelnik Zoran Paunović bi trebao imenovati privremene pročelnike sukladno Odluci o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela grada Makarske. To je, uostalom, i najavio prije 15 dana za naš portal.

Međutim, još uvijek nije poznato da je na čelo ijednog novog odjela imenovan v.d.pročelnika, niti kako trenutačno funkcionira gradska uprava. Naime, u ovom je trenutku aktualno dosta projekata kojima treba rukovoditi, od radova na dječjem vrtiću, preko uređenja Trga Hrpina, pa do raznih odluka, ali i natječaja kao što je natječaj za udruge. Najavljeno je uskoro i raspisivanje međunarodnog natječaja za uređenje Peškere, u tijeku su izmjene i dopune Prostornog plana, a Grad dosta aktivno radi i na Pravilniku o uređenju stare gradske jezgre. U planu je i cijeli niz projekata i planova koji proizlaze iz proračuna za ovu godinu.

Imajući u vidu da je gradska uprava posljednja tri tjedna desetkovana zbog korone, očito je da Grad uza sve to ipak otežano funkcionira, barem kad se radi o nekim većim projektnim zalogajima. Vizija gradonačelnika i zamjenice ide u smjeru povećanja učinkovitosti spajanjem nekih odjela i potpunim “remakeom” gradske uprave, sa za sada nepoznatim imenima na čelu odjela.

Oglas

Naime, ne zna se tko će biti na čelu Upravnog odjela za opće poslove i imovinu grada, niti Upravnog odjela za razvoj grada, komunalne djelatnosti i urbanizam. Katarinu Kostanić je gradonačelnik imenovao v.d.pročelnice Ureda za graditeljstvo, no nije sigurno da će i dalje ostati na toj funkciji i nakon spajanja odjela. Također nije sigurno niti da će Dražen Kuzmanić i dalje biti na mjestu pročelnika Odjela za javne potrebe i društvene djelatnosti.

Inače, u zadnjem razgovoru za naš portal Paunović je kazao kako ne zna hoće li iz nove sistematizacije proizaći i nova

Kako bilo, tijekom ove godine trebali bi se raspisati i natječaji za ta mjesta jer zakon tolerira privremene pročelnike do godinu dana.

Ivona Ćirak /foto