UNICEF je u ponedjeljak u Hrvatsku dostavio četiri tone profesionalne zaštitne i medicinske opreme koju je nabavio kako bi odgovorio na trenutnu krizu izazvanu koronavirusom.

Iz UNICEF-ova skladišta u Kopenhagenu u Hrvatsku je dostavljen prvi dio opreme koja uključuje 30.000 profesionalnih medicinskih maski (FFP2 i FFP3), 30.000 zaštitnih rukavica, 18.000 zaštitnih odijela, kuta i pregača, 4000 vreća za sigurno odlaganje medicinskog otpada, 2500 tisuće zaštitnih kapa i 130 pari zaštitnih gumenih čizama.

Obzirom na rastuće potrebe i izazove uzrokovane pandemijom koronavirusa UNICEF nastavlja kampanju i poziva partnere, medije, tvrtke i građane da se uključe i podrže kampanju svojim donacijama.

Oglas

Donacijama će se nabavljati respiratori i medicinska oprema za najugroženije pacijente, zaštitna oprema za zdravstvene radnike (zaštitna odijela, FFP2 i FFP3 maske, rukavice i drugo), sredstva za dezinfekciju i higijenske potrepštine, stoji u priopćenju UNICEF-a.

Uz nabavu opreme, UNICEF će pokrenuti programske aktivnosti kojima će osiguravati provjerene informacije i stručne smjernice kako bi pomogao u sprečavanju širenja virusa te podržao kontinuitet zdravstvene zaštite, obrazovanja i socijalnih usluga.

Pokrenut će i programske aktivnosti kojima će biti osigurana psihosocijalna pomoć i kojima će podržati održavanje ključnih usluga socijalne zaštite za najranjiviju djecu i obitelji te održavanje školovanja na daljinu.

Donirati se može na web stranici www.unicef.hr/zajedno-protiv-koronavirusa/ te uplatom na UNICEF-ov račun HR1723600001501092524, poziv na broj 2063-989.

Hina / Foto: Pixabay