Od idućeg tjedna počinju upisi u vrtić koji je u narednoj pedagoškoj godini, kako nam je rekla Anela Židić, ravnateljica Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce, trebao nuditi i neke nove programe. Naime, riječ je o programu engleskog jezika i glazbenog, međutim, još uvijek su u postupku dobivanja verifikacije od Ministarstva znanosti i obrazovanja pa će ova dva zanimljiva programa u ponudi biti tek u pedagoškoj godini  2022./2023.

– Dječji vrtić ima u ponudi redovite odgojno-obrazovne programe, Montessori i vjerski katolički program uz dodatak provođenja Kateheze Dobrog Pastira u vjerskim katoličkim programima kao i u jednoj Montessori skupini, rekla nam je ravnateljica Židić.

Trenutno se nude poludnevni šestosatni jutarnji boravak, petosatni poslijepodnevni, cjelodnevni sedmosatni i cjelodnevni smjenski. Nažalost, ove godine se produljeni boravci ne nude.

Oglas

– Dvogodišnji EU projekt “Zvonce za obitelj je najbolji prijatelj” ove godine u lipnju završava, prijavljeni smo za nastavak, ali još uvijek nismo dobili povratnu informaciju o tome jesu li nam odobrena sredstva za nastavak projekta, objasnila je Židić.

Novost ove godine i mogućnost izbora poslijepodnevnog petosatnog programa u vrtiću Grdelin u Tučepima. Trenutno su ustrojene dvije jutarnje šestosatne skupine i jedna cjelodnevna desetosatna skupina. – Prateći trend kasnijih dolazaka smatramo kako bi možda pojedinim skrbnicima odgovarala ova vrsta boravka, tumači ravnateljica.

Vrtić je dobio suglasnost na cijene posebnih programa, a od ove se godine mijenja samo cijena za Montessori program, i to za sedmosatni 680 kuna, a za desetosatni 780 kuna.

Ivona Ćirak /foto MD