Grad Makarska je, kako doznajemo s Hitne pomoći, počeo naplaćivati kazne za korištenje parkinga u krugu Doma zdravlja, a apel da građani pri tome ne “kradu” mjesto parkirajući na žutim poljima uputio je voditelj Hitne medicinske pomoći dr.Mate Kasalo.

-Zbog pooštrene kontrole i naplate kazne od strane komunalnog redarstva Grada Makarske, za sva vozila koja su na bijelom polju a nemaju plaćenu kartu, događa se da parkiraju na prostor predviđen za vozila i osoblje Hitne službe. Molimo građane da to ne rade, upozorava Kasalo.

-Nažalost, to se događa, iako su polja jasno iscrtana. I to ne bi bio problem da Grad nije počeo naplaćivati kazne, kazao nam je šef Hitne.

Oglas

Na bijelom polju bez plaćene bilo mjesečne bilo dnevne karte ne smiju, kaže Kasalo, parkirati ni djelatnici Hitne te su im naplaćene kazne. Uvedene su stroge kontrole.

Dogradonačelnik Dražen Nemčić veli kako se sukladno pravilniku iz 2018.može ostaviti vozilo do dva sata u krugu doma zdravlja. Uvidom u odluku o naplati parkinga vidljivo je da se prva dva sata ne naplaćuju, no što je posrijedi nismo doznali ni od Antonija Zeca, voditelja Pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti.

Uputio nas je na odluku i rekao da je to sve što nam može reći.

Bilo bi, naime, očekivano da dom zdravlja za svoje korisnike, barem za period od jednog to ta dva propisana sata, osigura besplatno parking mjesto kako je to slučaj u drugim zdravstvenim ustanovama. No djelatnik parkinga je, kažu nam na Hitnoj, upozorio i njih kao djelatnike da u tom prostoru ne smiju parkirati bez plaćene karte.

Događa li se zlouporaba parkinga pa se limeni ljubimci ostavljaju na dulje vrijeme od dva sata, ili se nešto promijenilo u korištenju parkirališnih mjesta, ne znamo, no činjenica je da se odluka u ovom dijelu nije mijenjala.

Ivona Ćirak /foto Fb