Baškovoška Urania minimalno je poražena na gostovanju u Hrvacama u 28. kolu 3.HNL.jug.

Urania je utakmicu dočekala u sjajnom raspoloženju, nakon dvije vezane pobjede. Nadali su se Baškovođani da će pozitivan niz nastaviti i u susretu s Hrvacama, no na kraju su ipak poraženi (2:1).

Mreže su mirovale sve do pred sam kraj prvog poluvremena, kada Krešimir Kekez dovodi domaćine u vodstvo (u 43. minuti). Nakon što su šokirani neposredno pred odlazak na odmor, na samom startu nastavku Uraniu je čekao novi „hladan tuš“. U 48. minuti Dominik Plavša povisio je prednost Hrvaca na 2:0, čime je Baškovođane gurnuo u velike probleme. Međutim, svega šest minuta kasnije, Mateo Barać smanjuje na 2:1 i vraća nadu gostima. No, u preostalih nešto više od pola sata Urania ipak nije uspjela stići do izjednačenja te je Hrvace napustila bez bodova.

Oglas

No, poraz u okolici Sinja nije bio jedina loša vijest za Uraniu. Naime, OSK je na domaćem terenu s 3:1 svladao Uskok. Do kraja sezone ostalo je još šest kola, a Baškovođane po svemu sudeći očekuje grčevita borba za ostanak, a njeno konačno pitanje vrlo lako bi moglo biti riješeno tek u posljednjem kolu.

U sljedećem kolu Urania će u Baškoj Vodi dočekati Zagoru.

D.Srzić / foto NK Urania