Kako obavještava jedna mama s Makarskog primorja, a prenosi pedijatrica dr. Nevena Čović na stranici ordinacije, poticaju se roditelji s područja Makarske rivijere čija djeca trebaju uslugu rane intervencije.

Naime, 2.ožujka je u prostoru centra Juraj Bonači Makarska bio razgovor s ravnateljicom centra iz Splita na kojem je bilo desetak roditelja.

– Ali znam da vas ima još! Da bi usluga rane intervencije bila u Makarskoj, mora se skupiti barem 25 djece s toga područja. Ako ste od neuropedijatra ili pedijatra dobili uputu da se djetetu preporuča rana intervencija, predajte zahtjev na centar za socijalnu skrb. Uz zahtjev se predaje i druga dokumentacija, na centru bi vam trebali reći koja. Nakon predaje zahtjeva, kad centar obavi svoj dio posla, ide se u Split na procjenu. Trenutno je na čekanju troje djece sa područja Makarske rivijere i to je premalo da bi se usluga organizirala u Makarskoj. Uslugu je nemoguće dobiti ako ne predate zahtjev na centar, jer se pravo ostvaruje samo preko centra za socijalnu skrb, stoji u obavijesti mame Katarine Topić.

Oglas

M. D. /foto Pixabay