U petak će se održati sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se, između ostalog, naći izvješća o izvršenju proračuna, izvješća o radu i financijska izvješća gradskih ustanova, pojedine odluke i izmjene odluka itd. “Vrućih” niti osobito kompleksnih tema na dnevnom redu nema, iako će za podizanje temperature u vijećnici sigurno sasvim dobro poslužiti aktualni sat.

Dok je nakon naprasne smjene predsjednika Upravnog vijeća Stjepana Zelića sasvim opravdano bilo pitanje o zdravlju koalicije, čini se da će Gradsko vijeće u petak ipak proteći bez zapinjanja oko usvajanja odluka.

Naime, iz pouzdanih izvora doznajemo da su nesuglasice između gradonačelnika Zorana Paunovića i koalicijskog partnera Stjepana Zelića izglađene, pa je za očekivati da na sjednici neće biti iznenađenja.

Oglas

Podsjetit ćemo da je Paunović, dan nakon što je na mjesto ravnatelja Gradskog sportskog centra imenovan HDZ-ov Joško Kosović, smijenio Zelića s mjesta predsjednika Upravnog vijeća i potvrdio to priopćenjem. Vladajući nisu očekivali da će Zelić dignuti ruku za kandidata koji dolazi iz redova oporbe.

Dan kasnije smijenjeni Zelić je komentirao kako odlazi visoko uzdignute glave, u priopćenju koje je ipak bilo pomirljivog tona i s jasnom mogućnosti za daljnju komunikaciju.

Nakon što ga je Paunović u svom priopćenju prozvao za zakulisne igre i političku trgovinu, novinari Makarska danas su od gradonačelnika pokušali doznati što je pod time mislio. Jer Zelić je bez sumnje ispao neposlušan i nije glasao prema dogovoru, ili barem očekivanjima, no ipak je neobično i politički neočekivano da je smjena bila tako dramatična i instantna.

Kako na upite nismo dobili odgovor, kako od njega tako ni i od  Zelića, šutnju možemo tumačiti kao pokušaj smirivanja tenzija. Za koje možemo samo nagađati zašto su u onakvom intenzitetu puštene u javnost. No ako su nesuglasice zaista uspješno izglađene, sutrašnjom sjednicom Vijeća bi trebali i pokazati da prvih par punata vladajuće koalicije ne izgleda toliko strašno.

Ivona Ćirak / Ozren Franić foto: MD/Grad Makarska