Uvodi se naplata parkiranja na području kvarta Dugiš, a kako doznajemo, mjesečna povlaštena karta ljeti stajat će 80 kuna, te zimi 50 kuna. Pravo na mjesečnu povlaštenu kartu imaju, kako nam je pojasnio Antonio Zec, upravitelj Pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti, stanari s prijavljenim prebivalištem na Dugišu. Popuste, kao i drugdje, ostvaruju umirovljenici, hrvatski ratni vojni invalidi, dobrovoljni darivatelji krvi, te članovi vatrogasnog društva i HGSS-a. Riječ je o trećoj naplatnoj zoni koja je u Odluci o naplati parkiranja postojala i ranije, samo se nije uvodila naplata.

– Naplata je tu da bi se uveo red, jer su upravo stanari Dugiša znali upućivati kritike na račun ljudi koji tamo parkiraju, a ne žive u tom kvartu. Oni će imati ekskluzivitet kupnje povlaštene karte. Za sve druge sat parkiranja stoji 5 kuna ljeti, a 3 kune zimi, kazao nam je Zec.

Dio znakova je već postavljen, a drugi će se postaviti do vikenda. S naplatom bi se trebalo krenuti već od ponedjeljka.

Oglas

Dodao je kako se priprema još jedna velika novost koja bi uvelike trebala olakšati korisnicima. Radi se o naplati kreditnom karticom. U primjeni bi se trebala naći do kraja ove godine. – Radimo postupno na tome kako bismo uskladili poslovanje s uvođenjem eura. Važno je sve prilagoditi tehnički i pravno, veli Zec.

Postojeće aplikacije BMove i Aircash uvest će se i na novim lokacijama.

Ivona Ćirak /foto M.D.