Iz UZOR Osejava reagirali su povodom nadolazeće sjednice Gradskog vijeća Grada Makarske, a na kojoj je jedna od točaka Dnevnog reda i ‘Prijedlog odluke o pokretanju postupka za proglašenje Sv.Petra i Osejave zaštićenim područjem značajnog krajobraza’. U objavi na društvenim mrežama iz UZOR Osejava tvrde da su u pitanju ‘predizborne igre’ i ništa više od toga.

– Da je ovo samo “mazanje očiju” javnosti u ovo (očigledno) predizborno vrijeme, govori činjenica do koje smo sami došli kucajući na vrata brojnih relevantnih institucija u Hrvatskoj, a koja nas je dovela pred zid kada smo doznali da ne postoje zakonski elementi zaštite naših poluotoka u kategoriji značajnog krajobraza – stoji u objavi na njihovoj Facebook stranici, u kojoj naglašavaju da je Osejavu i Sv. Petar moguće je zaštititi isključivo kroz prostorno-plansku dokumentaciju ostavljajući ih negrađevinskim područjem.

– Nažalost, prostorno planiranje je u rukama gradske vlasti koja jedino što radi posljednje 3 godine, uništava zelene površine i dozvoljava kriminalne radnje građevinske mafije…Dakle, upoznati su sa činjenicama o nemogućnosti zaštite u kategoriji značajnog krajobraza, ali i dalje nas smatraju ovcama koje će slijepo vjerovati njihovim lošim taktikama u nadi da će ipak nekim čudom sačuvati fotelje- piše UZOR Osejava.
M.D.

Oglas