Udruga za održivi razvoj Osejava danas je poručila su radovi na plaži ispod hotela Romana nezakoniti jer se izvode bez obvezne suglasnosti Županije,ujedno i izdavatelja koncesije.

Uvid u građevinsku dozvolu izdanu tvrtki Romana d.o.o. za uređenje obalnog pojasa, navode iz UZOR Osejava,zatražili su od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine koji zahtjev istog trena proslijedio Upravnom odjelu prostornog uređenja i graditeljstva Grada Makarska.

Umjesto službenog, od navedenog Odjela dobili smo neslužbenu potvrdu i obećanje da ćemo vrlo skoro dobiti uvid u građevinsku dozvolu – navode.

Oglas

U međuvremenu su kontaktirali inspektora Ivicu Čikotića iz Lučke kapetanije Split koji im je kazao kako se predmetni projekt odvija po zakonu što su, prema njegovim riječima, utvrdili građevinski inspektori, inspektori zaštite okoliša i inspektori Lučke kapetanije.

– Za razliku od Lučke kapetanije, u Upravnom odjelu za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije doznali smo kako bez obzira na nalaz inspektora, investitor ne radi po zakonu jer radove na plaži izvodi bez obvezne suglasnosti Županije koja je ujedno i izdavatelj koncesije – navode iz UZOR Osejava.

– Naime sporna suglasnost za izvođenje radova treba se tek naći na dnevnom redu Županijske skupštine, što tvrtka Romana d.o.o nije mogla čekati. Iz razgovora smo saznali da je tek danas investitoru službeno upućen nalog za obustava radova, nakon čega će isti morati u roku od 24 sata ukloniti strojeve i zaštitnu ogradu s pomorskog dobra – objavila je je udruga.
M. D.