Policijska uprava osječko-baranjska u priopćenju se zahvalila svim građanima koji su tijekom proteklog sunčanog vikenda ostali doma i poštivali upute Stožera civilne zaštite.

-Velika većina naših građana je ozbiljno shvatila opasnosti koje prijete širenju virusa COVID-19, ali ima među nama onih koji su prekršili mjere Stožera civilne zaštite. Policijska uprava u suradnji sa Civilnom zaštitom Osječko-baranjske županije provodi nadzor svih javnih površina tehnologijom snimanja iz zraka pomoću bespilotnih letjelica (dronovi).

U nedjelju 5. travnja, u poslijepodnevima satima, u Osijeku, na Jugu II, ophodnja bespilotne letjelice uočila je skupinu mladića koji su na malonogometnom igralištu igrali nogomet. Brzom intervencijom zemaljskih snaga interventne jedinice policije mladići su evidentirani te im je izdana naredba da se udalje sa igrališta. O utvrđenom kršenju propisanih mjera obavijestili smo državni inspektorat koji će provesti postupak iz njihove nadležnosti.

Oglas

Na području policijske postaje Čepin policija je zaprimila dojavu da se u jednoj od crkava održava misa. Policija je u crkvi evidentirala 30-tak osoba koje su bile na misi povodom Cvjetnice. O utvrđenom kršenju propisanih mjera obavijestili smo državni inspektorat koji će provesti postupak iz njihove nadležnosti.

Svjesni smo da biste ove lijepe dane najradije proveli u prirodi, družeći se s prijateljima i obitelji, no bit će vremena i za to. Sada je ipak važnije da svi slušamo upute stručnjaka jer ćemo samo tako spriječiti širenje virusa Covid-19, sačuvati zdravlje ljudi i što prije izaći iz ove izvanredne situacije – priopćili su.

M.D.  /foto PU osječko-baranjska