Utakmicama 12. kola nastavljena je Prva hrvatska seniorska liga, a u neizvjesnoj utakmici Makarani do boda protiv KPK došli u posljednjim trenucima dvoboja.

Sredinom druge četvrtine Korčulani su poveli osjetnije (4:1), ali time nisu nimalo sputali ambicije Makarana. Petar Čondić-Kadmenović, makarsko pojačanje iz splitskog Jadrana je s dva uzastopna gola u manje od minute, uhvatio priključak Galeba MR na gol zaostatka (4:3 za KPK). Ipak, gosti s otoka koji su i tjednima ranije još najavljivali gostovanje u Makarskoj kao jedno od ključnih za njihov cilj, ulazak u četvrtfinale doigravanja, ne odustaju. Do poluvremena su ponovo ‘napravili’ razliku od tri pogotka. Oba iz protunapada, a strijelci su bili Franko Fabris i Bojan Matutinović. Nakon polovice utakmice KPK je imao ponovo osjetnu prednost (6:3). Štoviše, nisu stali.

Gost je tijekom treće četvrtine poveo u dva navrata i s 4 gola razlike (7:3 – Marko Buconić i 8:4 – Tin Fabris). Oba su gola postignuta u napadima s igračem više.

Oglas

Makarani se opet, poput feniksa vraćaju i smanjuju 19 sekundi prije kraja treće dionice na 8:7, ali ni tu nije kraj. Sada su Korčulani zaplivali u zadnji napad u ovoj trećini, a završili su ga golom Matutinovića samo 3 sekunde prije kraja (9:7 za KPK). U zadnjoj dionici, šest i pol minuta prije kraja Galeb MR je konačno uspio i dohvatiti goste, golom Luke Vukića (9:9). Marin Ban je manje od dvije minute prije kraja utakmice ponovo doveo Korčulane u prednost (10:9), da bi točno sekundu prije kraja malu dramu u Makarskoj pogotkom za izjednačenje okončao Boris Popović za Galeb MR.

Izvor:HVS foto MD