Vaterpolska liga za prvaka stigla je do trećeg kola, a jedna od utakmica ovotjednog programa je i ona između Bellevue-a i Galeba.

Igrači Tonija Lalića prije tjedan dana imali su svoj prvi nastup u ovom natjecanju. Susret drugog kola donio im je ogled s najvećim rivalima, ekipom Opatije. S obzirom da je riječ od vije najbolje ovosezonske momčadi ta utakmica praćena je s posebnom pozornošću. Za razliku od njihovog međusobnog susreta prije mjesec dana, ovaj put igralo se u Makarskoj. Međutim, končan ishod bio je vrlo sličan onome na Kvarneru. Naime, Galeb je ponovno odigrao odličnu utakmicu te je slavio s uvjerljivih 12:7. Tom pobjedom još malo se približio naslovu prvaka, no za matematičku potvrdu toga trebat će mu još pokoja pobjeda. Prvi sljedeći ispit za Galeba će biti gostovanje kod „starog znanca“, dubrovačkog Bellevue-a.

Oni koji detaljnije prate vaterpolo znaju da je riječ o drugoj momčadi dubrovačkog Juga, koja već godinama postiže zapažene rezultate. Za razliku od Galeba, Bellevue nije krenuo dobro u Ligi za prvaka. Dapače, iza njega su dva neugodna poraza, kojima se oprostio od borbe za prvo mjesto. U prvom kolu Bellevue je pred svojim navijačima s čak 9:15 poražen od splitskog POŠK-a, a puno bolje nije prošao ni tjedan dana kasnije, kada je s 14:12 poražen na gostovanju u Kostreni.

Oglas

Ovotjedna utakmica u Dubrovniku od velike je važnosti za Galeb. Naime, igrači Tonija Lalića eventualnom bi pobjedom došli na prag osvajanja naslova prvak, što bi bo uistinu fenomenalan uspjeh. Galeb u utakmicu protiv Bellevue-a ulazi kao favorit, ali morat će biti maksimalno oprezan. Svjesni da više ne mogu do prvog mjesta, Dubrovčani više nemaju što za izgubiti, stoga mogu igrati opušteno, a takve situacije znale su biti itekako kobne za favorite.

Utakmica Bellevue-a i Galeba igra se u subotu, 29.04.

D.Srzić/ foto M.D.