Krajem ovog tjedna počinje nova sezona 1.B vaterpolske lige, a Galeba u prvom kolu čeka gostovanje kod Delfina.

U odnosu na prošlu sezonu, u 1.B ligi više ne sudjeluju VK Pula (koja je lani zauzela posljednje mjesto ljestvici) i VK Osijek. Sve ostale ekipe i dalje su tu i uskoro kreću u novu borbu za naslov prvaka. Kao što smo nedavno istaknuli, Galeb sezonu dočekuje s nekoliko promjena u igračkom kadru. Klub su napustili: Topić, Ravlić i Miličević, a novi igrači Galeba postali su povratnik Kaleb i Perić (bivši mladi hrvatski reprezentativac).

Makarani će u prvom kolu u goste rovinjskom Delfinu, koji je sve do samog kraja prošle sezone vodio veliku bitku za ostanak u ligi. Galeb je pak lanjsku sezonu završio u gornjem dijelu ljestvice (bio je 5. od ukupno 11 ekipa), a ove sezone cilj mu je ući u Ligu za prvaka (u kojoj se zaigrati pet najboljih ekipa nakon regularnog dijela prvenstva).

S obzirom da nova sezona tek počinje, teško je reći tko su favoriti u prvom kolu. Otvaranje sezone zna biti vrlo nezgodno te su moguća i neka iznenađenja. Galeb i Delfin prošle su se godine sastali samo jednom, a Makarani su došli do uvjerljive pobjede. Novi međusobni susret spomenutih klubova na rasporedu je u subotu, 04.02. Nadamo se da će Galeb ponovno odigrati odličan dvoboj i tako se u Makarsku vratiti s tri boda.
Dora Srzić/foto VK Galeb