Vaterpolska Liga za prvaka stigla je do pretposljednjeg, četvrtog kola. U akciji su bili i igrači Galeba, koji je pred svojim navijačima nadigrao POŠK.

Igrači Tonija Lalića već ranije su osigurali naslov prvaka, pa su u utakmicu protiv Splićana ušli potpuno rasterećeno. POŠK je pak ove sezone nešto lošiji nego li je to bio lani, kada je bez većih problema došao do prvog mjesta. Ovogodišnju Ligi za prvaka Splićani su otvorili neočekivanom pobjedom u Dubrovniku, no već u sljedećem nastupu doživjeli su težak poraz u Kostreni.

Galeb je pak u prvom izazovu u završnici sezone visoko porazio najvećeg rivala, Opatiju. Tjedan dana kasnije gostovao je kod Bellevue-a, a nakon velike borbe završilo je 11:11. Međutim, ta utakmica za Galeb je bila tek formalnost.

Oglas

Naime, igrači Tonija Lalića dan prije tog dvoboja i službeno su osigurali prvo mjesto, pa su u utakmicu ušli bez rezultatskog imperativa. Pretposljednje kolo Lige za prvaka donijelo je ogled Galeba i POŠK-a. Odličan dvoboj na kraju je pripao Galebu, koji je u posljednjoj utakmici na svom bazenu slavio s 8:6.

Ovom pobjedom Galeb je do 11. ovosezonske pobjede, a u slučaju da ostane neporažen i u Kostreni bila bi to gotovo savršena sezone za Galeb (bez ijednog poraza).
Posljednje kolo igra se u subotu, 13.05.2023., a Galeba očekuje gostovanje kod Jadrana iz Kostrene.
Dora Srzić/ foto O.F.