Vaterpoliste Galeba ovaj tjedan očekuje susret 8. kola 1.B lige, u sklopu kojeg gostuju kod Osijeka.

Makarani su u prošlom kolu trebali ugostiti Pulu, no ta je utakmica odgođena. Razlog tome je kazna koju je Galeb sredinom prošlog tjedna dobio od strane HVS-a.

Zbog incidenta u Kostreni makarski vaterpolisti kažnjeni su s dvije utakmice zabrane igranja u domaćem bazenu, a kako se u tako kratko vrijeme nije uspjela pronaći druga destinacija za odigravanje susreta, isti je u konačnici odgođen.

Oglas

Posljednja utakmica koju je Galeb odigrao bila je ona protiv Siscie, kada su Makarani pred svojim navijačima slavili 18:15. Ta pobjeda dala im je veliki vjetar u leđa za nastavak sezone, te s nestrpljenjem iščekujemo njihove sljedeće nastupe.

Priliku za drugu uzastopnu pobjedu (ne računajući poraz za „zelenim stolom“ nakon utakmice u Kostreni) Galeb će imati u subotu, kada mu slijedi gostovanje u Slavoniji. Osijek je u dosadašnjim 8 kola ostvario četiri pobjede i isto toliko poraza, što ga je svrstalo na 7. mjesto prvenstvene ljestvice. Osječani utakmicu protiv Galeba čekaju u prilično lošem raspoloženju.

Naime, u posljednja dva tjedna nisu osvojili ni jedan jedini bod. Najprije su u svom bazenu poraženi od Gusara (12:21), a tjedan dana kasnije sličan scenarij doživjeli su i na gostovanju kod drugoplasiranog Bellevue-a (17:9). Navedeni porazi zasigurno su im narušili samopouzdanje, pa se Galebu pruža lijepa prilika da domaćinima priredi još jedan hladan tuš i dođe do neophodnih bodova.
Utakmica je na rasporedu u subotu, 07.05. 2022., a točan termin susreta još uvijek nije poznat.

Dora Srzić/ foto Pixabay