Velikom prošlotjednom pobjedom u Opatiji vaterpolisti Galeba pobjegli su klubu s Kvarnera na šest bodova prednosti, što im j dalo krila za nastavak sezone. Tjedan dana kasnije Galeb je dočekao pretposljednju Crikvenicu, s kojom se obračunao bez većih poteškoća.

Igrači Tonija Lalića taj susret čekali su kao izraziti favoriti. Crikvenica i ove sezone muku muči s igrom i rezultatima te je od nje lošiji samo Delfin koji jedini nema ni jedan osvojeni bod. Crikvenica je u prošlom kolu unatoč velikoj borbi poražena od Gusara.

Posljednje kolo prije regularnog dijela sezone uvijek donosi puno uzbuđenja. Borba za pozicije dolazi do vrhunca, no Galeb i Crikvenica svoje su mjesto osigurali još ranije, pa je njihov međusobni susret bio tek formalnost.

Oglas

Što se tiče utakmice, u njoj nije bilo ni najmanje neizvjesnosti. Galeb je dominirao od prve do posljednje minute te je na kraju slavio s visokih 24:11.

Pred Galebom je sada najvažniji dio sezone, početak Lige za prvaka. Igrači Tonija Lalića u nju ulaze s prve pozicije, te će dati sve od sebe da njoj i ostanu nakon završetka natjecanja. U Ligi za prvaka zaigrat će ukupno momčadi. Osim Galeba, za naslov prvaka borit će se i Opatija POŠK 1937, Jadran Kostrena i Bellevue.

Dora Srzić/ foto MD