Vaterpolska 1.B liga tek se zahuktava, no već drugo kolo Galebu je donijelo dalmatinski derbi protiv Bellevue-a. Utakmica u Makarskoj ispunila je sva očekivanja, a bodovi su na kraju ostali u gradu podno Biokova (15:11).

Obje momčadi sezonu su otvorile pobjedama, pa su tako i jedni i drugi međusobni dvoboj čekali u odličnom raspoloženju. Galeb je prije tjedan dana uvjerljivo slavio na gostovanju kod Delfina (5:21), dok je Bellevue stigao do tijesne pobjede nad Gusarom iz Mlina (15:14). S obzirom da su utakmice Galebva i Bellevue-a uvijek tvrde i neizvjesne, činjenica da su obje momčadi početak prvenstva odradile na najbolji mogući način bila je iznimno važna i za Makarane i za Dubrovčane.

Subotnji dvoboj u Makarskoj ponudio je odličan vaterpolo, a Galeb je nas kraju stigao do zaslužene pobjede (15:11). Najbolji u redovima Galeba s pet postignutih pogodaka bili su Luka Kaleb i Mihovil Marinović.

Oglas

Premda se tek nedavno vratio u klub, Kaleb se odmah pokazao kao veliko pojačanje te se s 12 postignutih golova na prvom mjestu ljestvice prvoligaških strijelaca!

Zanimljivo, iste ekipe i prošle su se sezone sastali upravo u drugom kolu! Taj susret igrao se Dubrovniku, a tri boda pripala su Bellevue-u (8:5). Galeb se jučer revanširao Dubrovčanima za prošlosezonski poraz i tako potvrdio odličan ulazak u sezonu.

Uz to, Makarani su ovom pobjedom ostali na vrhu ljestvice (drugoplasirana Siscia ima tek za jedan gol lošiju razliku od Galeba) te tako treće kolo čekaju kao vodeća momčad lige! Bellevue je pak ovim porazom pao na peto mjesto.
Dora Srzić/foto VK Galeb