S početkom u 21 sat, večeras na Kačićevom trg posjetitelje očekuje folklorni spektakl ‘Kia Ora Hrvatska’, odnosno nastupi Folklornog ansambla Kralj Tomislav iz Aucklanda, vokalnog kvarteta samoansko- tongoanskih pjevača The Shades te maorske Kapa haka skupine Te roopu Manutaki, koji se već nekoliko dana oduševljavaju publiku na velikoj turneji po Hrvatskoj.

Turneju su započeli u Vukovaru (3. srpnja), te je nastavili u Zagrebu (5. srpnja), Sinju (7. srpnja), zatim sinoć u Zagvozdu, danas su Makarskoj nakon čega nastavljaju nastupima u Metkoviću (10. srpnja), Korčuli (12. srpnja), Veloj Luci (13. srpnja) te naposlijetku Pupnatu (14. srpnja).

Folklorni ansambl Kralj Tomislav već 30 godina djeluje pri Hrvatskom kulturnom klubu u Aucklandu kao jedan od najvećih i najuspješnijih promicatelja tradicijske kulture Hrvata i očuvanje identiteta hrvatskoga naroda na Novom Zelandu. Ovim projektom njeguje se suradnja s domicilnim Maorima, i s pjevačima s polinezijskih otoka, gdje se ispreplitanjem tradicija različitih useljenika i starosjedilaca dobiva iznimno zanimljiv kulturni izričaj koji slavi bogatsko svake od njih pojedinačno, ali i njihovo zajedništvo.
MD

Oglas