Tradicionalnim etno koncertom na Spomeniku NOB-a večeras (subota 12.rujna) se održava ovogodišnje izdanje MEtno festivala, kojeg će obilježiti gostovanje grupe Kazan i glazbe DJ Emira Fulurije, a početak je od 20:30 sati.

Grupa Kazan
“Kazan je šesteročlani world music bend iz Zagreba. Formiran 2012. godine, bend se sastoji od ljubitelja tradicionalne glazbe s raznolikim glazbenim preferencijama što se zajedno odražava na Kazanov eklektičan, živopisan i intenzivan zvuk. Kazan bira pjesme sa zapadnog Balkana kojima pridodaju moderan zvuk koji je zanimljiv i privlačan današnjem uhu.Debitantski album “Ružo” objavljen je u listopadu 2018. godine, s izvrsnim prijemom i u Hrvatskoj i u inozemstvu. Kazan je nastupao širom Hrvatske, a nakon izdavanja albuma također u Srbiji (Etnofest, Subotica), Sloveniji i Mađarskoj (Kavč festival, Budapest Ritmo Showcase). Tijekom godina došlo je do nekoliko promjena članova benda. Trenutno Kazan čine Dunja Bahtijarević (vokal), Tatjana Bijelić (flauta), Lucija Stanojević (violina), Goran Farkaš (mandola, tambura), Sebastian Jurić (bas gitara), Marko Šturman (udaraljke)”.
DJ. Emir
“Emir Fulurija urednik je i voditelj world music emisije Izvorišta koja se emitira na tri hrvatske radio postaje (Radio Student, KLFM, Radio Roža) i jedini hrvatski član udruge EBU koja tvori najugledniju svjetsku world music top listu – World Music Charts Europe. Uz emisiju, organizira i world music/etno koncerte u sklopu programa Vrelo zvuka u zagrebačkoj Močvari, a kao DJ je nastupao na svim važnim world music koncertima u Zagrebu posljednjih nekoliko godina, ali i na raznim drugim događajima i festivalima. Glazbu koju pušta na DJ večerima obično naziva ‘plesnim putovanjima kroz cijeli svijet’, a tako će biti i ovaj put. Čekaju vas afrobeat, highlife, cumbia, taranta, rumba, gnawa, desert blues, balkanbeat i ostali plesni i manje plesni žanrovi iz cijelog svijeta”.
M.D. / foto D.Antonini

Oglas