U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja su 24 sata potvrđene 332 novooboljele osobe, a u bolnici su umrla četiri muškarca i jedna žena, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od 897 obrađenih testova danas su 332 osobe pozitivne na covid infekciju, i to iz Splita 124, Kaštela 26, Solina 23, Sinja 21, Vrgorca 15, Imotskog 14, Trilja deset, Podstrane, Makarske i Prološca po osam, Podbablja sedam i Omiša šest.

Po pet je novozaraženih u Trogiru, Vrlici, Hrvacama i Klisu, po četiri u Dugom Ratu i Baškoj Vodi, po tri u Cisti Provo, Okrugu, Muću i Marini, po dvoje je bolesno u Bolu, Pučišćima, Segetu i na Šolti, a po jednu pozitivnu osobu imaju Supetar, Brela, Dicmo, Dugopolje, Jelsa, Lećevica, Lokvičići, Postira, Runovići, Sutivan, Šestanovac, Tučepi, Zagvozd i Zmijavaci.

Oglas

Od ukupnog broja novooboljelih osoba 147 su kontakti prije oboljelih, a ostali se epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji je 2400 osoba, u splitskome KBC-u na liječenju je 101 osoba pozitivna na koronavirus, a devet ih je na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata umrlo je pet osoba, među kojima je jedna s prebivalištem u Zagrebu. Riječ je o četiri muškarca u dobi od 82, 72, 68 i 62 godine te o jednoj 79-godišnjoj ženi, a svi su, uz mnoge komorbiditete, bili pozitivni i na covid infekciju, istaknuto je u priopćenju.

Hina