Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća naći će se i točka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području Grada Makarske, a riječ je o rekonstrukciji i uređenju sportske građevine, točnije, terena u naselju Veliko Brdo.

Suglasnost se daje u svrhu prijave na natječaj kojim bi se, u sklopu programa ruralnog razvoja, ostvarile bespovratne potpore.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava po predmetnom Natječaju iznosi 250.000.000,00 kn, gdje najniža vrijednost projekat i javne potpore iznosi 15.000,00 eura, a najviša vrijednost projekta i javne otpore iznosi 1.000.000,00 eura, u kunskog protuvrijednosti.
Grad Makarska pripremio je projektnu dokumentaciju za prijavu projekta.
– Kako je cilj projekta poboljšanje kvalitete života mještana u naselju Veliko Brdo razvojem i unapređenjem sportske infrastrukture odnosno rekonstrukcija i opremanje sportskog terena, uređenje zelene površine i nogometnog terena, a provedbom projekta unaprijedit će se sportski sadržaj naselja za lokalno stanovništvo i za turiste, a djeci osigurati sigurno mjesto za sportske aktivnosti, predlaže se Gradskom vijeću usvajanje predložene Odluke, stoji u obrazloženju.

Oglas

M.D./foto M.D.