Burni verbalni duel razvio se na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća između vijećnika Sretan Glavičića, inače šefa SDP-a, te vijećnice Hloverke Novak-Srzić, direktorice makarskog TZ-a, a sve oko polugodišnjeg izvješća gradonačelnika koje je bilo iscrpno, no rasprava oko njega još iscrpnija. A neke pak diskusije završile na verbalnom duelu obilno natopljenom primjedbama na osobnoj razini, “cureći” van same teme. Pa je tako duel Glavičić-Novak Srzić započeo njegovom primjedbom oko pola milijuna duga makarske turističke zajednice Gradu.

Nakon hvalospjeva Gradu i gradonačelniku na prekrasnom prostoru u Kotišini, arheološkom parku na Sv.Petru u nastanku, te najavi uklanjanja svih koncesija na Sv.Petru, nadovezala se na Glavičićevu opasku s riječima kako je predsjednik SDP-a opsjednut radom TZ-a.

– Htjela bih samo reći da smo mi prva institucija u Hrvatskoj koja je bila na udaru pandemije te ćemo dug koji dugujemo Gradu, naravno, vratiti ove sezone koja će, da vas izvijestim, prema prognozama biti odlična. TZ je u te dvije godine mandata kada je pandemija zaustavila sve projekte napravila niz projekata, od mobilne aplikacije do novih manifestacija i uvođenja novih lokacija, a da ne spominjem da smo izašli napokon iz one rupe, hvala gradonačelniku, hvala Gradu…Što se tiče opsjednutosti Sretana Glavičića, šefa SDP-a koji se sa mnom bavio vrlo intenzivno, meni je samo zanimljivo kako to da se sam nije kandidirao za gradonačelnika, možda zato što su ga građani prepoznali kao čovjeka koji zapošljava svoje obitelji.

Oglas

Pa je onda lutao gradom i našao mladog kandidata koji se morao upisati u SDP da bi bio kandidat, želim mu puno uspjeha i sreće, no to samo govori o tome kako je Sretan Glavičić radio za ovaj grad. I naravno da se nije usudio izaći pred građane kao predsjednik SDP-a i reći “ja ću biti taj koji će voditi ovaj grad puno bolje”, a ja mogu reći, hvala Bogu što neće imati priliku da bude predsjednik TZ-a i što će TZ i dalje živjeti punim plućima bez toga da mu Sretan Glavićić predsjedava, oštro se Novak Srzić osvrnula na komentar.

Glavičić je odvratio kako direktorica TZ-a sve shvaća na osobnoj razini. – Vi znate da vas ja u osobnim kontaktima jako cijenim i vaše ponašanje u TZ-u promatram kao ponašanje direktorice zajednice koja je bila perjanica turizma u Hrvatskoj, a vi ste je srozali bez obzira što se hvalite tim projektima, slatkorječivi ste, novinarka ste, znate to fino i krasno upakirati. No puno smo mi sjednica potrošili pričajući o radu TZ-a i netransparentnom trošenju sredstava van svih granica i odobrenja Turističkog vijeća i skupštine. I o netransparentnom plaćanju digitalnih usluga u iznosu od 50 tisuća eura. Sve je to rezultat vašeg rada. No pustite to, kad se sretnemo, sve mi recite što mislite, a rezultat rada je to što je, da ste više od 500 tisuća kuna dužni Gradu. Pustite pandemiju, vi ste bili u minusu i prije nego je počela pandemija jer ste trošili pare kao pijani milijunaš, bez ikakva razona i pravog načina. A o zapošljavanju, ako itko o tome ne bi trebao govoriti, onda ste to vi. Jer vi ste zahvaljujući ruci koju imate u Gradskom vijeću dobili to radno mjesto u TZ-u koje ne trebate imati ni po kakvim karakteristikama, ni po kvalitetama i radu, nije direktorici ostao dužan Glavičić.

Sukob je zaključila Novak Srzić s riječima kako ništa neće ostaviti po strani, ponovivši to više puta. – Ja sam vas više puta pozivala na dođete u TZ i vidite kako smo poslovali transparentno i javno, i što smo sve radili, iza nas su ostala djela, to je najvažnije. Neću zato ostaviti po strani ni vaše sitne spletke pa ste ih na neke internetske stranice puštali kao lažne vijesti i onda su me zvali nacionalni mediji koji su vidjeli da niste u pravu. Što se tiče moga posla, ostavila sam puno veću plaću i posao i došla u Makarsku gdje sam u TZ-u napravila preporod, tvrdi Novak Srzić.

Ivona Ćirak /foto MD