Veslačka sezona došla je do samog kraja. Danas je u Splitu održan memorijal Perica Vlašić, a na njemu su nastupili i veslači Biokova. Naš klub ponovno je bio sjajan te se u Makarsku vraća s čak 19 medalja!

Regata je održana po idealnim vremenskim uvjetima, a na njoj je nastupilo 350 veslača iz 14 klubova diljem Dalmacije i BIH. Bilo je natjecanje na kojem je Biokovo došlo do rekordnog broja zlatnih (7) i srebrnih (10) medalja na jednoj regati, a tomu su pridodali i dvije bronce. Također, mlađi juniori u svojoj su kategoriji došli do ukupne pobjede!

Netom završena sezona jedna je od najuspješnijih u klupskoj povijesti. Biokovo je došlo do pobjeda na gotovo svim najvažnijim natjecanjima u ovom dijelu Europe, a onim klupskim valja pridodati i uspjehe ostvarene u reprezentativnom dresu. Uz to, vrijedi istaknuti i velik broj ukupnih pobjeda u kup i mini-kup regatama Dalmacije, a ono što treba posebno spomenuti jesu medalje sa državnih prvenstva u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji (ukupno 4 odličja). Helena Glavina osvojila je broncu na ergometrima, a preostale tri medalje osvojio je Ivan Talaja.

Oglas

Zlatu u juniorskom pridodao je povijesno srebro u seniorskom samcu, gdje je za malo poražen od Damira Martina, koji u svojoj bogatoj kolekciji ima čak dvije olimpijske medalje (srebrnu iz Rio de Janeira i brončanu iz Tokija)! Sjajnim pojedinačnim ostvarenjima dodao je i srebro u juniorskom četvercu zajedno s Gudeljom, Ćulavom i Andrijaševićem.

Osim odličnih rezultata na klupskoj razini, vrijedi spomenuti i fenomenalne uspjehe u reprezentativnom dresu. U oba slučaja u akciji je bio Ivan Talaja, koji je s Marinom Smoljanovićem nastupio na europskoj i svjetskoj smotri. Prvo na redu bilo je juniorsko EP u Vareseu, a Ivan i Marin nastupili su u dvojcu na pariće. Već sam ulazak u finale bio je velika stvar, a konačno četvrto mjesto fantastičan je uspjeh za naše veslanje. Ostaje mala žal jer ih je od brončane medalje dijelila tek jedna sekunda, no i ovo je uistinu odlično ostvarenje. Dva mjeseca kasnije na istom mjestu održano je i svjetsko juniorsko prvenstvo, a naš dvojac ponovno je bio fenomenalan. U iznimno jakoj konkurenciji Talaja i Smoljanović ušli su u novo veliko finale, u kojem su završili kao šesti.

Sjajni rezultati VK Biokova itekako su prepoznati, te su za naše veslače interes iskazali najbolji hrvatski veslački klubovi. Ivan Talaja naredne sezone priključit će se zagrebačkoj Mladosti, dok će Luka Gudelj i Lana Strman nastupati za splitski Gusar.
Sve ovo samo je potvrda da se u Biokovu radi fantastičan posao i da makarsko veslanje veliku perspektivu i svijetlu budućnost!
Čestitke cijelom timu VK Biokovo na vrhunskoj sezoni!
Dora Srzić/foto VK Biokovo