Prošlog vikenda (od 14. do 16. travnja) zagrebački Jarun ugostio je veslački Croatia Open. Riječ je o jednom od najutjecajnijih regata u ovom dijelu Europe, koja je privukla veliki broj natjecatelja diljem „starog kontinenta“.

U hrvatskoj metropoli nastupilo je više od 50 klubova iz 15 različitih zemalja, a zapažene rezultate ostvarilo je i Biokovo.
Utrke su održane u prilično lošim uvjetima (natjecanje je obilježila kiša), no ni to nije omelo naše dečke da još jednom pokažu koliko zapravo vrijede. Sve tri medalje veslači Biokova osvojili su u kadetskom uzrastu, dvije u samcu i jednu u dvojcu na pariće. Također, u sva tri slučaja riječ o brončanim medaljama. Za njih su zaslužni Stipe Ursić i Niko Krivić. Najprije su osvojili treće mjesto u samcu, a potom i u dvojcu na pariće.

Veslače i veslačice Biokovo na natjecanju je vodio trener Luka Srzić.

Oglas

Ovi rezultati samo su dokaz višegodišnjeg kvalitetnog rada u VK Biokovu, koje je u tom periodu iznjedrilo nekoliko iznimno talentiranih veslača i veslačica.
Sljedeću priliku za lov na nova odličja Biokovo će imati u svom gradu, pretposljednjeg dana ovog mjeseca kada će se održati još jedno izdanje Memorijala Tonči Skender.
Dora Srzić/ foto VK Biokovo