Hrvatska juniorska veslačka reperezentacija priprema se za nastup na EP- u talijanskom Vareseu, koje je na rasporedu od 21. do 22. 05., a na njemu će svoje predstavnike imati i VK Biokovo. Pripreme su u razdoblju od 18. do 24.04. odrađene na Jarunu.

Najbolji hrvatski junior Ivan Talaja prije dva tjedna izborio je normu za nastup na europskoj smotri. To je učinio na regati Croatia Open, čiji je domaćin bio zagrebački Jarun. Ivan je nastupio u dvjema disciplinama: samcu i dvojcu na pariće (sa Smoljanovićem). Na Jarunu je nastupilo ukupno 48 skifera, no to nije omelo našeg Ivana da kvalifikacije završi na prvom mjestu!

Nakon toga uslijedilo je finale, u kojem je Talaja doveslao do srebrne medalje (brži od njega bio je tek reprezentativac Turske)! Međutim, to nije bila jedina disciplina u kojoj je nastupio. Naime, zajedno s Marinom Smoljanovićem pokorio je konkurenciju i osvojio zlatnu medalju u dvojcu na pariće! Ovi fantastični uspjesi za Ivana su imali i dodatnu težinu. Naime, kao najbolji hrvatski junior izborio je normu za EP u Vareseu! Na kontinentalnoj smotri nastupit će u dvojcu s Marinom Smoljanovićem.

Oglas

Osim Ivana, naš grad imat će još dvojicu predstavnika u talijanskom Vareseu. Riječ je o Luki Srziću i Toniju Urliću, koji će na EP-u sudjelovati u trenerskoj ulozi. Potonji je ponikao u VK Biokovu, no put ga je odveo u zagrebačku Mladost. Na nadolazećem EP-u Toni Urlić vodit će hrvatski četverac na pariće, dok će Luka Srzić biti za „kormilom“ kombinacije Talaja/Smoljanović.

Dora Srzić / foto VK Biokovo