Makaranin Ivan Talaja danas je na testiranju postavio novi svjetski rekord na slideru (na 6000 metara).

Ivan je sve do prošle jeseni bio član VK Biokova i tijekom toga razdoblja ostvario je brojne klupske i reprezentativne uspjehe. Početkom ove sezone Ivan je otišao na fakultet u Zagreb te se priključio HAVK Mladosti. Poznato je da svi veslački klubovi testiraju spremnost svojih veslača na spravama, a jedna od njih je i slide (6000 metara).

Danas je službeno testiranje provela i zagrebačka Mladost, a na njemu je naravno, bio i naš Ivan. Mladi Makaranin bio je uistinu nevjerojatan te je srušio svjetski rekord na slideru! Nakon što je na veslačkim utrkama nebrojeno puta pokazao svoju iznimnu darovitost, sada je to učinio i na spravama! Ivan Talaja je posao na 6000 metara odradio u vremenu 19:34 i tako postavio novi svjetski rekord u ovoj kategoriji.

– Zagrebačka klima očito odgovara našim Makaranima…Naravno da treba pričekati službenu potvrdu iz Concept2, Inc. ali rezultat je tu i drago nam je da Ivan kod nas trenira – objavili su uz Ivanovu fotografiju iz Havk Mladost

Ovaj rezultat samo je potvrda Ivanovog nevjerojatnog potencijala te je još jednom dokazao da je trenutno jedna od najvećih (ako ne i najveća) nada hrvatskog veslanja.
Dora Srzić / foto Havk Mladost, izvor: Facebook