Vikend za nama bio je iznimno uspješan za makarske veslače. Biokovo je nastup na Jarunu okončalo s dvije osvojene medalje, zlatom Ivana Talaje i srebrom četverca na pariće (Ivan Talaja, Luka Gudelj, Niko Ćulav i Toni Andrijašević).

Natjecanje na zagrebačkom Jarunu održalo se od 01.07. do 03.07., a obilježili su ga izrazito sparno vrijeme i jako teški uvjeti za veslanje. Međutim, to nije spriječilo naše dečke da još jednom pokažu svu raskoš svog talenta i još malo obogate svoju kolekciju odličja. Jedan od najboljih makarskih sportaša, Ivan Talaja, ponovno je u svom najboljem izdanju te s državnog prvenstva u metropoli vratio s dvije medalje oko vrata.

Onu prvu osvojio je u samcu, njegovoj udarnoj disciplini, u kojoj je izdominirao konkurenciju i kroz cilj prošao kao prvi! Zlatu u „skiffu“ pridodao je i srebro u četvercu na pariće, a osim Talaje svoj obol tom uspjehu dali su i Niko Ćulav, Luka Gudelj i Toni Andrijašević. Potonji dvojac nastupio je i u mlađejuniorskom četvrecu zajedno sa Šimunom Babićem i Jurom Čovićem. Dečki su odlično odradili kvalifikacije te su se u finale plasirali kao drugi. Do četvrtih mjesta u juniorskoj konkurenciji doveslale su i Helena Glavina te Ela Čović i Marina Ivanac (mlađe juniorke).

Oglas

U konkurenciji kadeta medalje su izostale, no unatoč tome naši veslači i veslačice ubilježili su vrlo dobre nastupe. Najbliži odličju bio je ženski četverac s kormilarom (mlađe kadetkinje) u sastavu Lucija Šiško, Lorena Talaja, Paola Radalj, Lejla Panžić i Vita Granić (kormilar). Cure su dobro odveslale svoju dionicu, no na kraju su zaostale za malo prekratke za broncu. Preostala tri nastupa kadeta VK Biokovo okončana su u B finalima, a u njima su sudjelovali Stipe Ursić (samac, 5. mjesto), Vita Granić (samac, 4. mjesto), te muški četverac u sastavu Josip Franić, Antonio Sicilijani, Luka Srzić i Marko Vrančić (četverac na pariće, 4. mjesto).
Ovo je ujedno bio i oproštaj Talaje i Gudelja od juniorskog PH, ali i od VK Biokova.

Naime, ovaj talentirani dvojac od jeseni seli na nove adrese. Ivan Talaja odlazi u Zagreb te će se priključiti Mladosti, dok će Luka Gudelj postati član čuvenog splitskog Gusara, jednog od najvećih hrvatskih klubova sa bogatom poviješću koji je iznjedrio brojna velika imena domaćeg veslanja, a neki od njih osvajali su i olimpijska odličja (braća Skelin, Mate Trojanović, Zlatko Celent, Duško Mrduljaš). Ivan i Niko bili su predvodnici sjajne juniorske generacije VK Biokovo, te su poslužili kao primjer svima u klubu. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni trenera Luku Srzića, koji je, uz same veslače, najzaslužniji za ove velike uspjehe makarskog kluba.

Talaja i Gudelj ostavili su veliki trag u makarskom sportu i prava je šteta što ih više nećemo gledati u bojama VK Biokova. No, život ide dalje, te ih ubrzo uz one sportske, očekuju i fakultetske obveze. Ovim putem želimo se zahvaliti Ivanu i Luki na svemu što su postigli veslajući za Biokovo, ali i u reprezentativnom dresu (Talaja).

Dora Srzić/foto VK Biokovo